18. ročník festivalu Foerstrovy Osenice

I letos se připravují amatérské pěvecké sbory, aby zde opětovně slavily svůj svátek, kterým je každoročně v tomto kraji festival Foerstrovy Osenice. Ten se zde a v širokém okolí koná každoročně vždy první sobotu v měsíci červnu. Letos tedy 2. června po celý den bude znít zpěv mužů a žen – zpěváků, kteří jsou sdruženi v Unii českých pěveckých sborů, na jednom z největších hudebních festivalů pod širým nebem, v kostelích a koncertních sálech měst a okolních obcí. Účinkujícími budou letos pěvecké sbory z Prahy, Pardubic, Chrudimi, Hradce Králové, Semil, a Nymburka.


Festivalový program bude letos zahájen prologem už v pátek 1. 6. v Praze na Olšanských hřbitovech v 16 hodin vzpomínkou u hrobu J. B. Foerstra a v 19 hodin koncertem ve Valdštejnské lodžii v Jičíně.
V Osenicích bude oficiální zahájení festivalu v sobotu 2. 6. v 9 hodin v kostele slavnostní mší a hudebním matiné, od 14 hodin bude probíhat festivalová přehlídka všech sborů v amfiteátru Foerstrova památníku v Osenicích. Poté se sbory rozjíždějí k festivalovým koncertům do Libáně, Dolního Bousova a Osenic, které v uvedených místech začnou v 19 hodin.

 

Dovolujeme si Vás a Vaše přátele pozvat na tento svátek v našem kraji a můžeme Vás ujistit, že Vaše účast by potěšila a poctila nejen organizátory, ale i pěvce hostujících sborů.
 

Program:

Prolog festivalu - Valdštejnská lodžie pátek 1.6.2018 v 19 hodin: plakát ke stažení  zde

 

Hlavní festivalový den v Osenicích sobota 2.6.2018 od 9,00 do 16,00 hodin  plakát ke stažení  zde 

 

Večerní koncerty sobota 2.6.2018 od 19 hodin plakát ke stažení  zde