Dětenické divadlování 2015

Image

4. ročník festivalu amaterské tvorby Dětenické divadlování 2015, 18.-20.9.2015


     Ve dnech 18.-20.9.2015 proběhl v obci Dětenice již 4.ročník divadelního festivalu amaterské tvorby Dětenické divadlování. 


     Sjelo se zde celkem 7 souborů z celé republiky (z Prahy, Nové Paky, Mladé Boleslavi, Sobotky, z Mostu, Kopidlna, Dětenic, Hradce Králové,…), které zahrály celkem 9 představení. Diváci například napjatě sledovali, jak na polici ubývá 10 sošek černoušků, nebo jak Mostečtí vidí své město, dojetí zas vyvolal mnohokrát poznaný přesto opět nový a podnětný příběh Romea a Julie. Třikrát z jeviště také k divákům promluvily poetické a hluboké texty Daniely Fischerové. Všechna představení diváci ohodnotili nejen potleskem, ale i slovem na listině dojmů. V doprovodném programu ještě vystoupila mladá autorka Jitka Hlaváčová se svými písněmi a poezií. Ve Foerstrově zahradě proběhly také různé divadelní dílny pro děti i dospělé. Vyráběly se zde masky, loutky, šperky, chodilo se na chůdách, malovalo na obličej, zájemci se učili žonglovat, chodit po laně nebo zkoušeli divadelní improvizaci. 
 

     Velké poděkování patří všem vystupujícím a hlavně organizátorům a dobrovolníkům (obec Dětenice, divadelní soubor Korálka starší, Spolek dobrovolných hasičů z Brodku, TJ sokol Dětenice, rodiče dětí a další pomocníci z řad přátel divadla a dobré pohody), kteří se zasloužili, že už se všichni účastníci i diváci těší na příští festivalový ročník. 
 

Plakát ke stažení  zde

Program ke stažení zde