Kotlíkové dotace

23.05.2023, 14:33, Obec Dětenice


Odbor Regionálního rozvoje, grantů a dotací Krajského úřadu Královéhradeckého kraje připravuje podklady k vyhlášení nové výzvy na kotlíkové dotace, která bude vyhlášena ve druhé polovině června 2023. Tato výzva bude opět zaměřena na výměny starých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňujících limity 3. nebo vyšší emisní třídy.

 

Finanční podpora se bude vztahovat na pořízení tepelného čerpadla (s maximální výši dotace 180 000 Kč) nebo kotle na biomasu (s maximální výši dotace 130 000 Kč).

 

Žadatel zároveň musí splnit podmínku tzv. nízkopříjmové domácnosti, za kterou je považována taková domácnost, ve které všichni členové pobírají starobní důchod nebo invalidní důchod třetího stupně nebo žadatel či další osoba z domácnosti pobírá příspěvek na bydlení.

 

Vlastníci určených typů nemovitostí budou mít možnost požádat o dotaci na výměnu nevyhovujícího zdroje vytápění do konce srpna 2023, popř. v další výzvě, která je plánována na jaro 2024.

 

Podrobnější informace mohou zájemci o dotaci získat na webových stránkách kraje v sekci Kotlíkové dotace (kotliky.kr-kralovehradecky.cz).

 

Veškeré dostupné informace lze získat také na infolince 722 960 675, v pracovní dny od 8 do 16 hod nebo na e-mailu: kotlikovedotace@kr-kralovehradecky.cz

 

Termíny seminářů pro žadatele o kotlíkovou dotaci pořádaných Krajským úřadem Královéhradeckého kraje najdete zde
 

 
« Zpět


Diskuse: "Kotlíkové dotace"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře