Starosta obce poobědval s prezidentem republiky

17.04.2014, 08:15, Obec Dětenice

16.4.2014 starosta obce poobědval v Jičíně s prezidentem republiky


„Pane prezidente, já vás vítám v Jičíně, máme vás rádi," přivítala koláčky hlavu státu Alžběta Zemanová, která zde před 68 lety vítala prezidenta Edvarda Beneše.

„Já vás mám taky rád a mám rád zdejší hotel. Tady jsem se cítil tak nějak podomácku. Není to tu snobské," odvětil ji Miloš Zeman.

Hlava státu v Jičíně poobědvala předkrm v podobě sýrové roládky s malinovou omáčkou. Poté se servíroval hovězí vývar s celestýnskými nudlemi. Na hlavní chod zdejší kuchař připravil vepřovou panenku zavinutou ve slanině a omáčku z lišek. Menu doplnily šťouchané brambory.

Sladkou tečkou pak byly švestkové knedlíky, polité máslem a sypané tvarohem.
Oběd pro prezidenta nachystal čtyřiadvacetiletý Michal Plecháč z Lázní Bělohradu. „Byla to pro mne čest. V hotelu vařím necelý půlrok, jsem tu zatím jako brigádník. Všechno se povedlo, nic jsem nezkazil," říká sympatický mladý muž, na kterém je vidět, že má kladný vztah k jídlu. Panu prezidentovi prý nejvíce chutnala vepřová panenka s liškovou omáčkou.

„Setkání s prezidentem bylo zajímavé, povídali jsme si zejména o obcích, o našich problémech. Každá obec se panu prezidentovi představila, co se povedlo, nepovedlo. Hned tak se nepodaří potkat pana prezidenta v Jičíně," svěřila Deníku své dojmy z prezidentské návštěvy starostka Bukvice Eliška Formanová.

 
« Zpět


Diskuse: "Starosta obce poobědval s prezidentem republiky"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře