Pozvánka na festival Foerstrovy Osenice 2016

25.05.2016, 19:41, Obec Dětenice

Vážení přátelé a příznivci sborového zpěvu,
 

srdečně Vás zveme na 16. ročník festivalu Foerstrovy Osenice. Na dvoudenním hudebním svátku bude účinkovat 12 sborů, z toho 2 zahraniční – ze Slovinska a Bulharska a Podkrkonošský symfonický orchestr s italským dirigentem Grazianem Sanvitem. Sólistku Janu Ryklovou (soprán) bude doprovázet na klavír a varhany Bernd Radoch, sbormistr
a hudební organizátor ze SRN.


Pozvánka na festival Foerstrovy Osenice 2016
 

Vážení přátelé a příznivci sborového zpěvu,
srdečně Vás zveme na 16. ročník festivalu Foerstrovy Osenice. Na dvoudenním hudebním svátku bude účinkovat 12 sborů, z toho 2 zahraniční – ze Slovinska a Bulharska a Podkrkonošský symfonický orchestr s italským dirigentem Grazianem Sanvitem. Sólistku Janu Ryklovou (soprán) bude doprovázet na klavír a varhany Bernd Radoch, sbormistr a hudební organizátor ze SRN.
 

Prolog – pátek 3. června 2016 od 19.30 hod., kostel sv. Jakuba Většího v Jičíně
 

plakát - zde

Zazní Te Deum Ant. Dvořáka v podání pěveckých sborů Janáček Jablonec nad Nisou, Hlas Nová Paka, Jizeran Semily, Antonín Dvořák Turnov, Bořivoj Lomnice nad Popelkou a Podkrkonošského symfonického orchestru (dirigent Graziano Sanvito, soprán Eva Lédlová, bas Jaroslav Patočka). Na programu rovněž krátké vystoupení sopranistky Jany Ryklové (Foerster, Smetana; doprovod Bernd Radoch a Bohuslav Lédl).
 

Kostel Narození Panny Marie v Osenicích – sobota 4. června 2016 od 9.00 hod.
 

plakát  zde

 

Na ranní mši přednese Hlahol Nymburk společně s Pěveckým sborem benešovských učitelek dílo Missa Bohemica J. B. Foerstera. Po mši každý z 9 sborů zazpívá jednou duchovní skladbu, Jana Ryklová (dopr. Bernd Radoch) se představí 3 skladbami Ave Maria J. B. Foerstera.
 

Amfiteátr před Památníkem Foerstrova rodu v Osenicích – sobota 4. června 2016 od 14.00 hod.
 

Postupně se divákům představí všechny sbory s krátkými programy: Pěvecký sbor Antonín Dvořák Turnov, Pěvecký spolek Záboj Dvůr Králové, Pěvecký sbor Vlastislav Heřmanův Městec, Pěvecký spolek Jizeran Semily, Smíšený pěvecký sbor Hlahol Nymburk, Pěvecký sbor benešovských učitelek, Pěvecké sdružení pražských učitelek, Sofia Lady Teachers´ Choir and Mandolin Orchestra Sofia, Smíšený pěvecký sbor Anton Foerster Lublaň. Nebudou chybět ani 4 společné skladby. Koncert moderuje Alfréd Strejček.
 

Sokolovna v Dětenicích – sobota 4. června 2016 od 19.00 hod.
 

plakát  zde

Vystoupí sbory: Jizeran Semily, Pěvecké sdružení pražských učitelek, Anton Foerster Lublaň, Sofia Lady Teachers´ Choir and Mandolin Orchestra Sofia, sopranistka Jana Ryklová a Bernd Radoch (klavír). Koncert moderuje Alfréd Strejček.
 

Večerní koncerty od 19.00 hod.
 

plakát  zde

Dolní Bousov – sokolovna: Záboj Dvůr Králové, Vlastislav Heřmanův Městec.
 

Kopidlno – kostel sv. Jakuba Většího: Hlahol Nymburk, Pěvecký sbor benešovských učitelek, Antonín Dvořák Turnov.
 

V Osenicích a v Jičíně se rádi setkáme s našimi přáteli i novými návštěvníky, které, věřme, pohltí krásná hudba a kouzlo osenického festivalu. Těšíme se na Vás!

Ing. Radomír Vališka, starosta Dětenic, Mgr. Jaroslav Vávra, ředitel festivalu

 
« Zpět


Diskuse: "Pozvánka na festival Foerstrovy Osenice 2016"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře